TUOMARI NURMIO FEATURING JUDGE BONE & DR. LIZA - VASTAVIRTA-KLUBI on Tuomari Nurmion ja Vastavirta-klubin kanssa yhteistyössä tuotettu live-DVD.

Tilaa DVD hintaan 8,90 €
(hinta sisältää postimaksun)

Lehtiarvosteluja

Aamulehti 15.8.2010
Helsingin Sanomat 1.9.2010
Rytmi 04/2010
Keskipohjanmaa 12.9.2010
  1. Sisältökuvaus
  2. Etukansi
  3. Takakansi
  4. Videonäytteitä

Tilauslomake

Nimi

Postiosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Sähköposti

Suomirockin klassikot ja myöhemmän tuotannon helmet ovat saaneet ahkerasti keikkailevan Tuomari Nurmion käsittelyssä uudet, rujon kauniit sovitukset. Kuitenkin näitä uusia sovituksia on hyvin vähän taltioitu ammattimaisesti.

30.5.2009 näin viimein tapahtui Tampereen Vastavirta-Klubilla. Viisi kameraa ja äänittäjä taltioivat hienon konsertin kuuman hikisessä Pispalan yössä, innostuneen yleisön edessä.

Setin aloittaa Tuomarin alter ego (yksi niistä) Judge Bone, joka esittää kolme kappaletta - Big Bear's Gate, Do The Hoodang (vanha kunnon Huda huda) ja Train! Train! Train! - kaikki vuonna 2008 julkaistulta englanninkieliseltä levyltä Big Bear's Gate.

Tämän jälkeen lavalle nousee Nurmion naisystävä ja henkilääkäri Liisa Eskola - taiteilijanimeltään Dr. Liza. Vanha tuttu hitti Ramona saa duon käsittelyssä kokonaan uuden sovituksen, samoin kuin Nurmion jo 16-vuotiaana säveltämä, Big Bear's Gate -levyllä ensi kertaa julkaistu Bonnie George Campbell. Beneath The Darkest Mountain puolestaan on uusi tulkinta Pettäjän tiestä.

Parivaljakon tyyliä voi parhaiten verrata alkuperäiseen Yhdysvaltain vuoristoseutujen hillbilly-musiikkiin. Bluegrass ja folk tulevat myös helposti mieleen.

Nurmio ja Eskola esittävät myös yhden ennenjulkaisemattoman kappaleen. Nurmio kirjoitti laulun Love In Laredo Helsingin juhlaviikkojen tilauksesta 1985, eikä sitä ole sen koommin esitetty. Vanha viisu on saanut tässä myös uuden melodian.

Seuraa suomenkielinen soolosetti: Aavaa preeriaa, Kova luu, Kurjuuden kuningas, Ankara, Lasten mehuhetki, Tuhma hauva, Oi mutsi mutsi, Valo yössä ja Dumari kuullaan uskomattoman hienoina, pelkistettyinä versioina, ja tunnelma on katossa.

Illan kaksi encorea esitetään jälleen duona. I Let The Angels Do The Dreamingin Nurmio sävelsi aikanaan reissullaan New Yorkissa ja se päätyi mainoslauluksi Carrols-hampurilaisketjulle. Illan päättää kappale, josta kaikki alkoi, eli vanha körttiläisvirsi Kurja matkamies maan. Taiteilijoiden riskinottokyvystä kertoo se, että näitä kappaleita ei oltu ennakkoon harjoiteltu.

Tuomari Nurmio on saanut Juha Vainio -sanoittajapalkinnon, Teosto-palkinnon ja ainoana rock-muusikkona Eino Leino -palkinnon sekä erikois-Emman elämäntyöstään. Vuonna 2009 Nurmio vietti 30-vuotistaiteilijajuhlaansa. Kuitenkaan Tuomari Nurmiolta ei aiemmin ole ilmestynyt live-levyä. Tässä se viimein on.

"Koskaan ennen eivät kamerat ole olleet paikalla onnistuneena iltana. Tänään ne olivat."
Tuomari Nurmio, Vastavirta-Klubin takahuone 30.5.2009, keikan jälkeen

kuvat: Hans Viebrock

Etukansi

Takakansi

Videonäytteitä

Kuvan ja äänen laatu on nettivideoissa heikompi kuin levyllä.